Prehrana

Kakšna je hrana v našem vrtcu?

domac-zajtrkSkrb za zdravje je v našem vrtcu v ospredju tudi pri planiranju prehrane. Večina otrok preživi v vrtcu dve tretjini svojega aktivnega časa, zato z vso odgovornostjo in strokovnostjo pripravljamo prehranjevalni program. Pomembno je, da se v tem obdobju oblikujejo ustrezne prehranske navade, da otroci osvojijo čim več prehranskega znanja in ustvarijo pozitiven odnos do zdravega načina prehranjevanja, kar je pomembno za kasnejša življenjska obdobja.

Z uravnoteženo prehrano, ki ustreza potrebam otrok, pripomoremo k skladni rasti in razvoju ter dobri psihofizični kondiciji otrok. Zato se zelo trudimo, da našim otrokom ponudimo zdrave, pestre in privlačne obroke. Kosila naročamo iz Vrtca Koper, zajtrke in malice pa pripravljamo sami in pri tem strogo upoštevamo priporočila prehranskih strokovnjakov o neoporečni, sveži in uravnoteženi ponudbi. Za žejo imamo na voljo vodo ter nesladkan čaj, in sicer ves čas bivanja v vrtcu.

Da bi zagotovili uravnoteženo prehrano prav vsem, omogočamo tudi dietni jedilnik (za alergije in intolerance). Tudi pri praznovanju rojstnih dni upoštevamo načela zdrave prehrane in jih praznujemo s sadjem.

S prehranjevanjem v vrtcih dosegamo naslednje cilje:

otroci spoznavajo različno hrano in pridobivajo navade zdravega in raznolikega prehranjevanja,
otroci razvijajo družabnost povezano s prehranjevanjem,
otroci imajo možnost, da si postrežejo sami, če to zmorejo in želijo.

TEDENSKI JEDILNIK

Vas zanima, kaj bomo ta teden pripravili za vaše malčke in s čim bomo nasitili njihove želodčke?

Pokukajte na naš jedilnik.